Güzellik

Yüz Temizleme Fırçası Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?

Yüz Temizleme Fırçası Nedir, Ne Amaçla Kullanılır? sorusu sıkça sorulan arasında yer almaktadır. Bizde bu yazımızda merak edilen bu sorunun cevabını yanıtladık.

Yüz Temizleme Fırçası Nedir, Ne Amaçla Kullanılır? son zamanlarda oldukça tercih edilen yüz fırçaları hakkında merak edilenleri bu yazımızda ele aldık. İşte tüm detaylar..

Yüz temizleme fırçası nedir?

Cilt bakımına ve temizleme işlemine duyulan hassasiyetin arttığı, çeşitli marka ve işlevin sunulduğu kozmetik dünyasında; trendlerin en önemli ürününü adeta yüz temizleme fırçaları oluşturmaya başladı.

Cildin derinlemesine temizlenmesi, yağ, kir, makyaj kalıntılarından arındırılması için yumuşak ve sert olmak üzere çift başlıklar sunan modelleri aracılığı ile iş gören bu alet; yüz temizleme işlemi için gerekli bakım malzemesidir.

Peki bu kadar merak edilen yüz temizleme fırçası ne amaçla kullanılıyor, gelin birlikte inceleyelim:

  • Cilt yüzeyinde biriken, istenmeyen kalıntılar yüzünden kullanılması gereken yüz temizleme fırçaları; arındırma görevini başarıyla yerine getirir.
  • Yüzün yalnızca temizleme jeli ile yıkanması ya bir tonik ile silinmesinin, derinlemesine etki yaratmayacağı durumlarda araya girmelidir.
  • Yüzün her yerine ulaşarak, temiz ve yumuşak bir cilt sunan temizleme fırçaları; iyi temizlenmemiş bir cildin neden olduğu sivilce ve leke görünümüne davetiye çıkarmayarak, kalıcı güzellik için payına düşen görevi yerine getirecektir.
  • Aynı zamanda peeling etkisi göstermesi, makyaj sonrası fondöten izlerinin oluşması ve pütürlü görüntünün yaşanması ihtimallerini de ortadan kaldırır.

Yüz temizleme fırçası kullanım sıklığı ne olmalıdır?

Cildin yapısına göre kullanım sıklığı da elbette değişim gösterecektir. Hassas bir ciltte haftada 1 kez kullanım ön görülürken, bu süre normal ciltler için haftada 2-3 olabilmektedir.

Bunun haricinde çok ve her gün yapılan makyaj ya da dışarda kalma süresinin uzaması yoğun ve kirli havaya maruz bırakacağından, temizleme sıklığında değişiklik olabilmektedir.

Yüz temizleme fırçası nasıl kullanılır?

Doğru yapılan bir temizleme sonrasında cilt, istenilen görüntüye kavuşacağı için ilk aşamada uygun bir fırça alınmalı ve bu şekilde cilt temizlenmelidir. İkinci aşama ise cildin nasıl temizlenmesi gerektiğidir. Yüz temizleme fırçasının nasıl kullanılması gerektiği hakkındaki ipuçlarına bakacak olursak:

  • Kendi cilt tipinize uygun olarak aldığınız bir temizleme jeli veya köpüğünden yararlanarak, dairesel hareketler eşliğinde yüz temizlenmelidir.
  • Yüz temizleme ürünü; fırçanın üzerine bir miktar alınarak, cilde çok baskı yapılmadan uygulanmalıdır.
  • Tek nokta üzerinde fazla durulduğunda tahriş yapabileceğinden, olabildiğince çok yere temasta bulunmalı; dilerseniz siyah noktaların toplandığı burun ve çene bölgeleri üzerinde daha detaylı temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu