Dekorasyon

2015 Mobilya dekorasyonunda trendler

 

2015 Mobilya dekorasyonunda trendler

2015 mobilya dekorasyonunda trendler büyüleyici ve gizil etkiler barındırıyor. Öyle ki bu yılın modellerinde sonsuzluğa doğru canlı renklerin insanı etkileyen akışı söz konusu. Canlı renklerin yoğun kullanılmasının hemen yanında ise nostaljik ögelerin veya eski objelerin de bu modern tasarımlara eşlik ettiği görülüyor. Belki de böylece hayatın kesintisizliği, geçmişle bugünün kucaklaşması sembolize ediliyor. Ve hepimizi kucaklayan yaşam alanlarımız böylece yeni ile gelenekselin armonisi içinde gerçekten bir başka mevsimi müjdeliyor gibi duruyor.

Belki de moda işte bunun için var. Ve belki de mobilya sanatında yeni soluklar bunun için gerekli. Her zamanki mekânlar, yeni bir başlangıcın merkezi ve başka bir mevsimin adeta tablosu haline geliveriyor. Daha sıcak ve daha çekici ve dolayısıyla daha yaşanası ortamlar çeşit çeşit mobilya modelleri ve onlara eşlik eden aksesuarlarla elde ediliyor.

2015 mobilyalarının temel özellikleri nelerdir?

2015 mobilyaları, insanı kışkırtırcasına, renklerle dansa davet ediyor gibi. Alışılmış ve olağanlaşmış renkteki, örneğin gri renkteki duvarlarınızla birlikte bir kompozisyon oluşturmaları için koyu renk mobilyalar ve onlara uyumlu nostaljik abajur veya koyu renk bir başka aksesuar harika olacaktır.

Aslında bu sezon mobilya dekorasyonu bizleri seçim özgürlüğü tanıyor. Örneğin koltuk takımlarında dilerseniz rengârenk kumaşlar ve desenler yaşam alanlarınızda size renkli ve çekici ortamlar sunsun. Ama dilerseniz de ağırbaşlı renk tonlarında deri koltuk takımlarını da seçebilirsiniz. Her iki tercihte de bu sezonun ruhuna uygun seçimlerde bulunmuş olacaksınız.

2015 mobilya dünyasında ağır basan eğilimler neler?

Mobilya dünyası bu yıl daha  çok sade olana dönük. Böyle olduğu içindir ki salon takımlarında en az üç parçadan oluşan eski zamanların tasarımları yerine, sadece iki parçadan oluşan tasarımlar almış durumda: Bir üçlü koltuk ve yanında tekli koltuk.

Mobilya markaları sundukları modellerle, çeşitli ve zıt ögeleri bir arada tutma eğilimi ve bunların oluşturduğu bir konsept gerçekliği ile 2015 mobilya dekorasyonunda ana temaları çoktan belirlemiş durumdalar. Ve bu model ve bu konseptlerle insanın bugüne olduğu kadar düne olan sevgisi de adeta somutlaştırılıyor.

Belki de 2015 mobilya dekorasyonunda görülen bütün bu eğilim ve renkler bir ressamın usta fırça darbelerinin oluşturduğu gerçek bir tablo gibi, durdukça, bizleri derinden etkilemeye devam edecek.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu