Teknoloji

Endüstri 4.0 Nedir? İmalat Sanayinde Yeni Teknolojiler

Endüstri 4.0 Nedir? İmalat Sanayinde Yeni Teknolojiler! Bu günlerde Dijital Sanayi, 4. Olarak tanımı yapılan yen sanayi devriminin eşiğinde olmaktayız. Bu sanayi devrimine Siber-Fiziksel sistemler, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, yapay zeka ile robotlar ileri teknoloji olarak görülür.

Endüstri 4.0 Nedir? İmalat Sanayinde Yeni Teknolojiler! Endüstri 4.0 ile modüler yapılı akıllı fabrikalar alanında, fiziksel sistemler ile izlemek, sanal dünyasının kopyalarını oluşturmak ve hedeflenmektedir. Nesnelerin interneti ile siber-fiziksel sistemler beraber insanlarla eş zamanlı iletişim kurarak beraber çalışacaklardır. Büyük verilerin oluşması nedeniyle üretimde kalite artarken donanım bakımları kolay bir hale gelecektir. İnsanların yaşamları kolaylaşacak ve zamandan tasarruf sağlanacak.

Big Data (Büyük Veri)

Günümüzde bir gün içerisinde dünyada milyonlarca fotoğraf çekilmektedir. Sosyal medya da bu resimler paylaşılmaktadır. Bir yılda bu güne kadar insanlığın tarihi boyunca üretilmiş olan veriden daha fazla veri kullanılmaktadır. Kendi kendine iletişim kuran sensörler hayatımızın bir parçası oldu. Endüstriyel veri analizi dediğimiz zaman üretimdeki her makine her saniye birçok veri üretmekte olup, verileri toplanır işlenir.

Bu büyük veriler sayesinde üretimin kalitesi yükselir. Enerji tasarrufu da yapılmış olur. Büyük verilerin imalat sanayinde kullanılması nedeniyle ürünlerin üretimi ve talebin artması yönünde iyi bir tahminin yapılması mümkün hale gelmiş olacaktır.

Uçtan Uca Yazılım Entegrasyonları Açıklaması

Günümüzde bilişim teknolojileri birbiriyle tam olarak Entegre olmamaktadır. Entegre sistemleri, CRM programına onay süreçlerinin Entegre edilmesi, satın alma programlarının artması tek bir platform üzerinde yapılması sağlanmış olacak. Diğer yandan birimler birbiriyle tam olarak Entegre edilmiş olacak.

Siber Ağ Güvenliği

Siber güvenlik, denilen dijital ortamlarda kişisel ve kurumların dijital varlıklarının güvenlik özelliklerini sanal alemde yer alan güvenlik tehlikelerine karşı korunaklı oluşturulması amaç olmaktadır. Siber güvenlik olarak, siber ortamlarda kullanılan bazı araçlar, güvenlik politikaları gibi teknolojileri kapsar. Siber güvenlikte temel hedef bilgilerin erişilebilirliğini, gizli olmasını sağlar.

İşletmeler ile üretim sistemlerine olan siber saldırılar ileriki günlerde de devam edecek. Siber saldırılar nedeniyle üretimde aksamalar meydana gelecek. Bu nedenle de siber saldırılara karşı güvenlik aşamasında ağ sözleşmeleri önem kazanmaya devam etmesi beklenecek.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu