Teknoloji

Robot Teknolojisi Korkutuyor!

Gelecek yıllar içerisinde hayatımızın büyük bir parçası haline gelecek olan robotlar şimdiden korkutmaya başladı. Her ne kadar filmlerde gösterilen bir gelişme yaşanmamış olsa dahi ortaya çıkan gelişmeler bu yönde bir ilerleyişin olduğunun habercisi. Üretilen robotlar belli bir kodlama sayesinde hareket edebiliyor. Ancak para büyüklünde olan birçok robot kendilerine verilen emir dışında birbirleri ile anlaşarak hareket edebiliyor.

İstenilen şekillerin oluşturulması için verilen komut sonrasında birbirinden bağımsız olan robotlar harekete geçiyor. Her birinin başında yer alan alıcı ve uyarıcılar sayesinde kızıl ötesi ışıklar yayarak hareket eden bu robotlar birbirleri ile etkileşime girebiliyor. Aralarından şekli tamamlama noktasında çalışmayan bir robot olursa tespit edip onun yerini doldurabiliyorlar.

Robot Teknolojisi Korkutuyor!
Robot Teknolojisi Korkutuyor!

Teknoloji Hayalleri Gerçekleştiriyor

Uzun yıllar boyunca üzerinde sık sık araştırma yapılabilen bu robotlar günümüz olanakları ve teknolojileri sayesinde artık daha da geliştirilebilir bir hale gelmeyi başardı. Robotlar üzerinde yapılan birçok test artık her işi kendi başına yapabilecek teknolojilere doğru gidildiğini ortaya çıkardı.

Robot Teknolojisi Korkutuyor!
Robot Teknolojisi Korkutuyor!

Titreşim ve sensörler yardımı ile hareket eden bu küçük robotlar ilerleyen zaman dilimi içerisinde daha çok geliştirilerek istenilen seviyeye getirilecek. Bu gelişmeler insanları korkutmaya ve düşündürmeye başladı. Gelecek dönemde oluşturulabilecek bir robot birliğine karşın insanlar çaresiz kalabilir. Bu teknolojilerin sağladığı getiriler kadar akıllara gelebilen belli başlı zararları da olabilir. Bilim insanları bu konuda araştırmalarına devam ediyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu